Musik är livsglädje!
Den här sidan omfattas inte av utgivningsbeviset för www.rum.se
 • Kategorier

 • Workshop med Göteborg Jazz Orchestra 28 augusti

  12 augusti, 2022 Okategoriserade mildagontaite

  Storbandet Göteborg Jazz Orchestra bjuder in dig till en workshop och konsert den 28 augusti. 🎺

  ANMÄL DIG HÄR 👉https://ebas.rum.se/registrations/add/165

  RUM Göteborg har i samarbete med storbandet Göteborg Jazz Orchestra (GJO) tagit fram en heldags workshop för dig som är intresserad att lära dig mer om jazz. Kanske går du i tankar om att du ska välja en utbildning inom musik, redan går på musikprogrammet eller vill på något annat sätt låta musicerande vara en aktiv del av ditt liv. Det viktigaste är att du vill lära dig mer om jazz och storbandsmusik tillsammans med andra. Du får sitta med i ett professionellt band och repetera ordinarie repertoar och jobba med samspel, dynamik och uttryck på hög nivå. Du kommer också ha möjlighet att umgås med bandet och andra deltagare under dagen.

  Workshoppen passar dig som går på högstadiet eller gymnasiet och har spelat ditt instrument i minst 4 år. Det krävs att du kan läsa noter och förbereder dig inför workshoppen genom att spela igenom utskickat material och lyssnar igenom ljudfilerna. Du som anmäler dig får noter att öva på i förväg. Det är 6 låtar totalt att förbereda. Vi spelar igenom och repar på 3 av dessa och spelar även igenom 3 ytterligare låtar som är roligt att prova och som exemplifierar olika typer av storbandsmusik.

  Till workshopen kommer vi ta in en ungdom per musiker i bandet därför är det ”först till kvarn” som gäller. Vi har plats för:

  • 2 alttsax
  • 2 tenorsax
  • 1 baritonsax
  • 4 tromboner
  • 4 trumpeter
  • 1 trummor
  • 1 gitarr
  • 1 bas
  • 1 piano
  • 1 slagverk 

  Göteborg Jazz Orchestra (GJO) har på ett par år etablerat sig som ett av de bästa storband i landet och har en drivkraft att främja intresset för jazz. Dessutom består bandet av en stor andel musikpedagoger så det finns en naturlig drivkraft att uppmuntra ungdomars musicerande och inspirera till att utforska jazz.  Läs mer om GJO på deras webbsida här: https://goteborgjazzorchestra.se/ 

  SCHEMA för dagen

  11:00 Samling på Tjolöholms slott. Du möts av RUM-representant, kör ”lära känna lekar”, får info om RUM samt Kulturens bildningsverksamhet. 

  11:30-12:00 Gemensamt rep GJO + ungdomar

  12:00-13:00 LUNCH

  13:00-15:00 Gemensamt rep GJO + ungdomar

  15:00-16:00 Sektionsrep gemensamt GJO + ungdomar

  16:00-17:00 Bandet har möte och diskuterar framtid med mera, kanske provar någons komposition. Ungdomarna är välkomna att vara kvar och lyssna hur konstnärlig process kan se ut i ett storband. 

  17:00-17:45 Gemensam konsert för anhöriga

  18:00 Slut och tack för dagen!

  X