RUM:s teckning
i

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Har du några frågor så maila till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

 • Kategorier

 • Här är vinnarna av Framtidens Musikpris 2020

  21 september, 2020 Okategoriserade mildagontaite

  På torsdagen delades Framtidens Musikpris ut till fyra pristagare under en digital ceremoni på Stallet i Stockholm. Priset delas ut för att uppmärksamma de pedagoger, eldsjälar, organisationer, skolor, ensembler och unga som tar initiativ inom musik och kultur. Årets vinnare är Peter ”Trumpeter” Svensson, Den Feministiska Musikbranschfesten, Choir Academy och Spinneriet. 

  Framtidens Musikpris är ett pris tillägnat de bakomliggande faktorer, personer och organisationer som bygger upp, upprätthåller och möjliggör bredden och spetskompetensen inom svenskt musikliv. Priset delades ut på Stallet i Stockholm under torsdagseftermiddagen. Ceremonin inleddes med ett tal av kultur- och demokratiminister Amanda Lind och leddes av konferencier Kattis Ahlström. 

  Tillsammans med samarbetsorganisationer och samarbetspartners vill vi uppmuntra och ge välförtjänt uppmärksamhet till de som arbetar för barns och ungas utveckling. Vi sammanför branschen i ett pris som går till dem som idag skapar möjlighet till ett rikt framtida musikliv, säger Anna Rydborg, förbundsordförande för Riksförbundet Unga Musikanter. 

  Framtidens Musikpris är instiftat av RUM, Riksförbundet Unga Musikanter, och delas ut i samarbete med tio andra nationella musik- och utbildningsorganisationer, bland annat STIM. Priset delas ut i fyra olika kategorier.

  X